Nokti

spa manikir

Važno je napomenuti da je SPA manikir najduži postupak za negu ruku i noktiju. Sadržaj postupka može biti različit i zavisi od mašte majstora i njegovog arsenala kozmetike. Nakon toga, vaše ruke će postati bolje očuvane, meke i zdrave. A senzacije koje su primljene tokom SPA-manikira će podići svoje duhove za ceo dan. 

SPA-manikir daje koži rukama odličnu hidrataciju, podmlađivanje i revitalizaciju. Ovo se postiže zahvaljujući uključenoj u sastav preparata za SPA-manikir keramide. Ove supstance omekšavaju kožu, pomažu vraćanju elastičnosti. Na kraju, suva koža ruku, koja je bez lojnih žlezda, stalno nema ceramide. Oni takođe obavljaju nežno, ali efikasno piling. Pored toga, preparati su obogaćeni  vitaminima A i E

Postupak SPA manikira počinje uklanjanjem starog laka. Ovo se radi pomoću tečnosti koja ne sadrži aceton, što uništava strukturu noktiju.

Noktima se daje pravilan oblik pomoću noktiju. Radi to na suvim noktima, kako ne bi ih oštetili i sprečili stratifikaciju. Zatim omekšajte kožicu i omekšajte kožu rukama pomoću specijalnog alata. Uklanjanje kutikule može se izvoditi na klasičan način, a prema evropskoj metodi. 
Zatim se nanosi sredstvo za SPA manikir, koji obezbeđuje piling gornjeg sloja kože. Tako su ruke spremne za naknadni dubok piling. 

Duboki piling se vrši uz pomoć specijalnog sredstva koji se nanosi na kožu ruku i masaža se izvodi 2-3 minuta. Efekat pilinga može biti poboljšan sa terapijom parafinom. To doprinosi značajnoj vlažnosti kože i leči male pukotine. 

Na kraju postupka, ruke su masirane na lakat koristeći posebne spa proizvode. Povećavaju elastičnost kože, promovišu duboku hidrataciju i stvaraju zaštitni film na površini kože. Onda se nokti poliraju. Nakon toga se mogu naneti na medicinski premaz ili lakirani lak.