Trepavice

nadogradnja svilenih trepavica

Nadogradnja trepavica ili popularno zvano – SVILENE TREPAVICE – jedna je od metoda kojom se dobija volumen i dužina trepavica. 

Zašto su dobile naziv svilene trepavice? 
Princip nadogradnje trepavica se zasniva na lepljenju veštačkih dlaka. Svaka veštačka dlaka se lepi na svaku pojedinačnu prirodnu dlaku. Kako prirodne trepavice ne bi bile preteške sa nadogradnjom, veštačke dlake trebaju biti što laganije. Po težini one su jednake sa prirodnom dlakom. 

Poseduju visok sjaj, tanke su i nalik prirodnim i odatle
 naziv svilene trepavice. Njima se postiže efekat gustih, dugih i crnih trepavica.

Zaboravite na korišćenje maskare i njeno uklanjanje. Svilene trepavice, uz adekvatnu negu, mogu trajati i do mesec i po dana bez korekcije.

Postupak nadogradnje :
Nadogradnja svilenih trepavica se započinje otklanjanjem šminke ili ostataka šminke. Površina koju tretiramo mora biti potpuno slobodna od masnoća koje se zadržavaju na kapku. 

To ćemo učiniti odmašćivačem prirodnih trepavica u spreju ili tuferima za odmašćivanje trepavica. .
Nakon toga, nanosimo zaštitnu traku na donje trepavice. Ona sprečava da donje i gornje trepavice dolaze u dodir jedna sa drugom. Na taj način se sprečava i prodor lepka ka donjim trepavicama. 

Nakon rasčešljavanja trepavica počinjemo sa aplikovanjem veštačkih trepavica. Svaku dlaku pojedinačno hvatamo pincetom, uzimamo malo lepka sa njenim početkom i lepimo za svaku prirodnu trepavicu.
Nadogradnja svilenih trepavica se radi na jednom oku po principu: sredina – početak – kraj. I tako sve dok ne zalepimo veštačku trepavicu na svaku postojeću prirodnu. .
Nakon lepljenja nanosimo učvršćivač i pažljivo odvajamo traku sa donjih trepavica. Oči se ne otvaraju naglo već u polu-mraku, postepeno. 
Osoba kojoj se rade trepavice leži žmureći minimum sat i po vremena tako da je naglo otvaranje očiju veoma neprijatno. 
Nakon otvaranja očiju se mogu pojaviti suze ili blago crvenilo koje ubrzo nestaje navikavanjem na nove trepavice.