Tretmani lica

Mezoterapija bez igle

Neinvazivna mezoterapija kao moderna alternativa klasičnoj mezoterapiji, predstavlja estetsku proceduru, kojom se u kožu, uz pomoć električnih impulsa, ubacuju visoko kvalitetne hranljive materije, koje tkivu nedostaju, a neophodne su za njegovo pravilno funkcionisanje.


Neinvazivna mezoterapija (mezoterapija bez igle) se zasniva na fenomenu Elektroporacije, kog su naučno potvrdili dr Peter Agree i Dr Roderick Mac Kinnon i zato 2003 godine dobili Nobelovu nagradu za područje Hemije!

 

Tretmanom se ubrzava i poboljšava metabolizam i prokrvljenosti kože i veziva, popravlja limfna drenaža, podstiče regeneracija i jačaju odbrambene funkcije kože i veziva.


Neinvazivna mezoterapija, kao i klasična mezoterapija ima za cilj restruktuisanje i podsticanje prirodnih regenerativnih i reparativnih procesa kože i veziva, što za rezultat ima svež i zdrav izgled.

Do skoro su postojale nedoumice oko toga, šta je efikasnije i šta daje bolje rezultate, klasična ili mezoterapija bez igle.

Zapravo se radi o metodama koje imaju isti cilj, a to je ubacivanje u kožu velikih molekula, (koje utrljavanjem u kožu, ne bi prošle epidrmalnu barijeru i samim tim ne bi postigle željeni efekat), s tim da se kod klasične mezoterapije koristi špric sa mezokoktelom i igla, a kod neinvazivne tzv. virtuelne mezoterapije, špric i iglu zamenjuju električni i/ili radiofrekventni impulsi.

Prednost neinvazivne mezoterapije je ta što je, za razliku od mezoterapije iglom, apsolutno bezbolna i ne ostavlja na koži, nakon tretmana nikakve nepoželjne tragove, pa se ne mora posebno planirati, već ju je moguće uraditi bilo kad u toku radne nedelje ili vikenda.
Osim u estetske svrhe, ova metoda se koristi i u sportskoj medicini i terapiji uklanjanjanja bola!
Takođe se ubraja u tretmane koje je poželjno uraditi pred neki vazan događaj, jer lice nakon tretmana jednostavno zablista!

SUPSTANCE KOJE SE NAJČEŠĆE KORISTE U TRETMANU

* Hijaluronska kiselina
* Oligoelementi,
* Vitamini C, E, B komplex
* Retinol
* Dexpantenol
* Aminokiseline (od kojih su najzastupljenije Asparagin, Glutamin, Tirozin,
* DL Metionin, Valin)
*
MEZOTERAPIJA BEZ IGLE SE PREPORUČUJE ZA:

* Rehidrataciju i postizanje svežeg izgleda
* Brzi oporavak koze nakon hemijskih pilinga i laserkih tretmana,
* Eliminisanje posledica preteranog izlaganja uv zracima (sunce, solarijum),
* Eliminisanje posledica aerozagadjenja, pušenja, stresa i nezdravog načina života
* Eliminisanje posledica nepravovremene i neadekvatne nege kože
* Ublažavanje bora
* Popravljanje tonusa

DINAMIKA I BROJ TRETMANA!

Prema dosadašnjim iskustvu, najbolji rezultati se dobijaju kada se tretmani izvode u seriji, od 4- 6 tretmana, sa razmacima 7-10 dana. Tretman se može uraditi i jednokratno, s ciljem postizanja brze rehidratacije i osveženja lica pred neki važan dogadjaj ili kao tretman kontinuirane nege jednom mesečno!

STANJA KADA SE MEZOTERAPIJA NE PREPORUČUJE

* Trudnoća,
* Epilepsija,
* Maligna oboljenja,
* Akutne upalne promene na regiji koja se tretira,
* Kardiostimulator (Pace maker)