Masaže

masaža svećom

Masaža svećom je holistička masaža koja ima za cilj da ublaži fizički i psihički zamor.

Nastala je iz drevne tajlandske masaže,kada su se sveće i lekovito bilje potapali u kokosovo ulje i zagrevali u kokosovoj ljusci.

Na organizam deluje pozitivno,opuštajuče budi čula i neguje kožu. 
Ova masaža se svrstava u prirodnu medicinu.

Prednosti ove masaže su u tome što pored holističke masaže koja se radi,važnu ulogu zauzima sveća kojom se radi.Sveće su pripremljene od prirodnih biljnih voskova,biljnih butera i eteričnih ulja.Radeći ovim preparatom masažu postiže se izuzetan efekat jer zapaljena sveća se pretvara u fino svilenkasto ulje,oslobađa se miris eteričnih ulja,na taj način dobija se aromaterapija putem čula mirisa. 

Masaža svećom je zbog svog specifičnog oblika i sastava najidealnija za primenu aromaterapije. Kombinacija aromaterapije i holističke masaže u današnje vreme i uz način života koji živimo najpogodni način opuštanja i regeneracije

Masažu izvodimo tako što zapaljenu sveću izlivamo direkto na kožu.Rade se lagani pokreti glađenja i na taj način se koža priprema za masažu.S obzirom da je izliveno ulje toplo, na koži se postiže efekat mikrocirkulacije,a masažom i dejstvom etričnih ulja iz izlivene sveće postižemo efekat aromaterapije.