Tretmani lica

hemijski piling - salicilna kiselina

Namenjen masnoj i problematičnoj koži, sa mitiserima i proširenim porama! Čisti i smanjuje zamašćivanje kože! Dobro dezinfikuje kožu, deluje protivupalno i može se koristiti i kod aktivnih oblika akni! Može se uspešno koristiti i kod problematične starije kože.
Indikacije:
-Masna koža
-Proširene pore
-Svi oblici akni
-Mitiseri i komedoni

U čemu se sastoji tretman? 
Salicilni piling, izvodi se po proverenom i ustaljenom protokolu, uz  minimalna odstupanja, u zavisnosti od problema koji se rešava. Primenom proverenih protokola za svaki  piling lica izbegavaju se bilo kakvi neželjeni efekti! Na tretmanu možete očekivati čišćenje lica od šminke i drugih površinskih nečistoća i pripremu za nanošenje preparata, nanošenje  pilinga u više slojeva (zavisi od trenutnog stanja kože, reakcija i problema koji se rešava) i nanošenje na kožu maske, koja ostaje na licu do sutradan! Vrlo retko se tokom trajanja tretmana oseca prolazno peckanje!

Nakon tretmana
-Neposredno nakon tretmana i u narednih 2h moguće je dakoža bude blago do umereno crvena;
-U izuzetnim slučajevima, crvenilo može da traje 24h, pri čemu se intenzitet smanjuje kako vreme prolazi;
-Narednih dana je potrebno, češće nego inače, hidrirati kožu!
-Na koži se najčešće dva dana nakon tretmana pojavljuju vidljivi tragovi sitnog perutanja, koji se do 7 dana potpuno gube!
-Neki klijenti već naredni dan primećuju poboljšanje u vidu smanjenog zamašćivanja kože i odsustva mitisera, komedona i svežih upala!
-U izuzetnim slučajevima, kod težeg oblika akni, moguće je prolazno intenziviranje upalnih promena, što se rešava ispravnom negom i uputstvima, koje osobe sa ovakvim problemom dobijaju pre izvodjenja tretmana!

Preporučeni broj tretmana
-Tretmani se rade u seriji od 7 tretmana, sa razmacima od 2 nedelje!

Trajanje tretmana: 30 min.

Napomena:
 Neposredno pre izvodjenja tretmana obavljaju se konsultacije, na kojima klijent mora dobiti sve neophodne informacije o toku i rezultatima tretmana. Ukoliko  postoje bilo kakvi razlozi da se ovakav tretman ne radi, klijent će dobiti detaljne informacije zašto i koje su alternative!