Hemijski piling salicilnom kiselinom

Tretmani lica

Hemijski piling salicilnom kiselinom

Da li ste znali da ona može rešiti vaše probleme sa aknama?

Salicilna kiselina pripada beta hidroksilnim kiselinama i jedna je od najčešćih sastojaka lekovitih preparata koji se bave uklanjanjem akni i drugih problema sa kožom.

Između ostalih, u ove probleme se ubrajaju i psorijaza,  perut i seboreja, bradavice, kao i pojedine kožne infekcije.

Hemijski piling salicilnom kiselinom predstavlja zahvat kojim se takodje poboljšava i oporavlja kvalitet kože. Efekti ove vrste pilinga još uvek predstavljaju najčešće rešenje za postizanje efekta podmlađivanja.

Hemijski piling je medicinski tretman u okviru kog diplomirani kozmetolog, koji je obučen za ovu vrstu zahvata, nanosi na lice rastvore različitih kiselina koje čiste lice i čine ga regenerisanim.
Hemijski pilinzi se najčešće sprovode na licu, vratu, šakama, rukama.

Mogu biti površinski, srednje duboki i duboki hemijski pilinzi. Odabir jedne od tri vrste pilinga zavisi u odnosu na efekte koji se žele postići na koži.

Za razliku od alfa hidroksilnih kiselina, kojima pripada i  glikolna kiselina , salicilna kiselina ima daleko veći efekat na kožu jer prodire bublje​ u koži lica i pored hemijskog pilinga kože ima i druge efekte.

Ono što salicilna kiselina radi koži sliči  eksfolijaciji , jer uklanja spoljašnji sloj kože kako bi uklonila mrtve ćelije i ostale elemente koji zapušavaju pore. Pritom, salicina kiselina prodire u dublje slojeve kože i potpomaže rastvaranje masti i lipida. Osim toga, ona i pospešuje hidrataciju lica, te je jedan od najboljih tretmana za vašu  problematičnu kožu .

Broj hemijskih pilinga koje je neophodno sprovesti zavisi od efekata koji se žele postići kao i samog stanja kože pacijenta. Neko bude zadovoljan već posle prvog sprovedenog tretmana.
Neki prosečan broj tretmana koji je potreban za dobijanje željenih rezultata je između 6-10 tretmana.

Nakon sprovedenog pilinga, koža postaje glatka, mekana, hidrirana. Fleke koje su ranije postojale na koži nakon određenog broja tretmana mogu nestati. Fine bore, ožiljci nastali usled pojave akni, mogu biti prošlost nakon tretmana hemijskim pilingom.

NAKON TRETMANA NEOPHODNO JE:
– Neposredno nakon tretmana i u narednih 2h moguće je da koža bude blago do umereno crvena;
– U izuzetnim slučajevima, crvenilo može da traje 24h, pri čemu se intenzitet smanjuje kako vreme prolazi;
– Narednih dana je potrebno, češće nego inače, hidrirati kožu!
– Na koži se najčešće dva dana nakon tretmana pojavljuju vidljivi tragovi sitnog perutanja, koji se do 7 dana potpuno gube!
– Neki klijenti već naredni dan primećuju poboljšanje u vid smanjenog zamašćivanja kože i odsustva mitisera, komedona i svežih upala!
– U izuzetnim slučajevima, kod težeg oblika akni, moguće je prolazno intenziviranje upalnih promena, što se rešava ispravnom negom i uputstvima, koje osobe sa ovakvim problemom dobijaju pre izvodjenja tretmana!