info@beautycentarmaska.rs

wa-icon
ultrazvucna kavitacija tretman

Ultrazvučna kavitacija

Ultrazvučna kavitacija, često nazvana kavitacija u svetu lepote, je tretman koji je kreiran da vam pomogne u borbi protiv upornih masnih naslaga i celulita. Ali kako zapravo kavitacija funkcioniše, kome je namenjena, koliko često se praktikuje i kakva su iskustva sa ovim tretmanom? – Objašnjavamo u nastavku ovog članka.

Šta je kavitacija?

Reč „kavitacija“ potiče od engleske reči „cavity,“ što znači „šupljina“. Ovaj termin se na engleskom koristi da označi proces formiranja mikroskopskih mehurića vodene pare tokom isparenja vode. Međutim, kada se primeni na opisivanje tretmana u beauty industriji, bitno je napomenuti da se ne radi o tretmanu koji uključuje visoku temperaturu ili isparavanje. Umesto toga, tretman se fokusira samo na formiranje mehurića unutar potkožnog masnog tkiva.

Kavitacija je neinvazivna i bezbolna terapija uklanjanja celulita i masnih naslaga. Ceo proces se zasniva na korišćenju niskih ultrazvučnih talasa. Upotrebom posebnog aparata, ovi talasi nežno prodiru u vašu kožu, stvarajući male mehuriće unutar masnih ćelija. Kako se ovi mehurići šire i pucaju, oni razgrađuju masne ćelije i omogućavaju vašem telu da ih prirodno eliminiše tokom vremena.

Da li je kavitacija bezbedna?

Kao što smo već napomenuli, ceo proces je gotovo bezbolan i nehirurški – bez ikakvih ožiljaka, anestezija i slično. Možda ćete osetiti blago crvenilo ili toplotu na tretiranom području, ali ovi efekti su privremeni i brzo nestanu. Za razliku od hirurških postupaka, ne morate da brinete ni o kakvom vremenu za oporavak.

Kavitacija je tretman za mršavljenje, zar ne?

Kavitacija je označena kao veoma koristan pomoćnik u celom procesu mršavljenja, ali sam tretman nije dovoljan za smanjenje viška kilograma. Zapravo, potrebno je više tretmana kako bi primetili vidljivu razliku. Pored tretmana, korigovanje ishrane i dodavanje redovne fizičke aktivnosti u rutinu je neophodno. Zamislite kavitaciju kao vašeg pouzdanog saveznika, koji radi zajedno s vašim zdravim životnim stilom kako bi vam pomogao da postignete željeni izgled i zategnutiju kožu.

Rezultati kavitacije

Da biste postigli željene rezultate, potrebno je proći kroz najmanje dva do tri tretmana. Nakon prvog tretmana ultrazvučnim talasima, možete primetiti smanjenje obima butina ili stomaka (zavisi od tretirane regije). 

Gubitak obima može da bude od 1 do 3 cm, ali ako imate veće količine masnih naslaga, rezultat možda neće biti očigledan golim okom. Da biste videli izrazite rezultate, preporučuje se 6-10 tretmana.

Zašto više tretmana?

Zato što ćelijska membrana masnih naslaga koja je oštećena u prvom tretmanu nije potpuno pukla. Tek tokom narednih tretmana, membrana postaje manje stabilna i podložnija raspadanju, pod uslovom da su tretmani pravilno raspoređeni. Koliko tretmana će vam tačno biti potrebno zavisi od obima masnih naslaga.

Koje rezultate mogu da očekujem?

Razgradnja masnih ćelija, odvajanje i rastvaranje masti, kao i poboljšanje cirkulacije su ono što će se desiti kao posledica kavitacije. Šta to zapravo znači? To znači da ćete imati vidno zategnutiju kožu koju prati bolja cirkulacija i blag nestanak grudvica celulita. Napominjemo da su rezultati trajni samo ako ste i vi istrajni u zdravim navikama koje se tiču zdrave ishrane i redovnog treninga.

Koliko često treba da idem na tretman kavitacije?

Većina počinje s nizom tretmana u razmaku od nedelju ili dve, ali je razmak između tretmana individualna stvar za svaku osobu. Vaše je samo da se pojavite jer će brigu o učestalosti tretmana voditi vaš stručnjak za lepotu.

Koliko traje tretman?

Tretman traje najviše 50 minuta. Sve iznad toga je previše za vaše telo. Prosečno trajanje tretmana je najčešće 20 minuta.

Ultrazvučna ili vakumska kavitacija? Koja je razlika?

Možda ste čuli i za vakumsku kavitaciju. I ultrazvučna i vakumska kavitacija su efikasne, ali postoje neke razlike. Ultrazvučna kavitacija obično je nežnija prema telu i ne zahteva usisne čaše koje su karakteristične za vakumsku kavitaciju. To je kao razlika između toplog zagrljaja i blagog stiska. Izbor između ove dve metode često zavisi od vaše udobnosti i konkretnih regija koje želite da ciljate. Konsultujte se sa svojim stručnjakom za lepotu kako biste odredili koja opcija je najbolja za vas.

Iskustva sa kavitacijom

Verovatno se pitate kakva su iskustva drugih sa ovim tretmanom i da li je uopšte vredan vašeg vremena i novca. Iskustva sa ultrazvučnom kavitacijom se razlikuju. Klijenti često očekuju odmah vidljive rezultate za svoj uloženi novac. Međutim, suočavaju se s razočaranjem kada shvate da instant promene jednostavno nisu realnost. Očekivati savršeno glatku kožu bez celulita odmah nakon prvog tretmana je nerealno. Za postizanje takvih rezultata, često je potrebno proći kroz više tretmana, čak i do 10 u slučaju tvrdokornog celulita.

Svaki tretman zahteva razmak od najmanje tri dana kako bi telo imalo vreme za oporavak i eliminaciju masnih naslaga. Važno je napomenuti da celulit često ima dublje korene, povezane s genetikom, niskom aktivnošću, neadekvatnim unosom tečnosti i lošom ishranom. Uz terapiju kavitacijom, stručnjaci će vam obavezno preporučiti da razmotrite promene u svojim navikama.

Nuspojave i neželjeni efekti kavitacije

Za zdrave osobe, ultrazvučna kavitacija je potpuno sigurna. Ova neinvazivna tehnika ne zahteva upotrebu lokalne ili opšte anestezije i ne ostavlja vidljive ožiljke. Iako deluje na eliminaciju masnih naslaga, radi to na mnogo prirodniji način u poređenju s liposukcijom.

Ova metoda za eliminaciju celulita nije preporučljiva za trudnice, osobe koje pate od epilepsije, dijabetesa, srčanih problema, visokog holesterola i povišenih triglicerida u krvi. Takođe, nije preporučljiva za osobe sa oboljenjima jetre ili bubrega, jer ovi organi imaju značajnu ulogu u procesu. Tokom ovog procesa, masno tkivo se razgrađuje i eliminiše kroz krvotok, jetru, bubrege i limfni sistem. 

Ako bolujete od bilo koje bolesti, infekcije ili redovno uzimate terapiju, neophodno je da to obavezno napomenete pre tretmana. Delovi tela koji imaju tendenciju skladištenja masnih naslaga, kao što su stomak, butine, zadnjica i gornji deo ruku, su područja na kojima se kavitacija bezbedno primenjuje. Suprotno tome, nije preporučljiva za primenu na glavi, vratu, grudima i leđima

Kavitacija stomaka, lica, tela?

Možete ciljati stomak ili druga područja kojima je potrebna dodatna nega. Bilo da želite oblikovati svoj struk, zategnuti opuštenu kožu ili oblikovati butine, kavitacija se može prilagoditi da reši vaše specifične probleme. Vaš stručnjak za lepotu će prilagoditi tretman vašim jedinstvenim potrebama, kako biste postigli željene rezultate. Podsećamo da na predelu glave, odnosno lica, kavitacija nije primenjiva.

Cena kavitacije

Cena tretmana iznosi 4500 RSD. Računajte na ulaganje u ovaj tretman kao ulaganje u sebe, svoj izgled i samopouzdanje. Bitno je da podsetimo da kavitacija kao tretman neće ukloniti višak kilograma ali će pomoći u uklanjanju masnih naslaga i zatezanju kože. Ukoliko se odlučite za ovaj tretman, budite spremni da promenite određene navike i da težite ka tome da budete najbolja verzija sebe.